U bent hier

Vrijwilligers verzameld

13/03/17

Vrijwilligers verzameld

Naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger publiceerden Heemkunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen en FARO een inspirerende bundel met 50 voorbeelden van vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.


Geweldig en gewild

Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar vind je hen? Welke obstakels kom je zoal tegen in je vrijwilligerswerking, en hoe ga je daarmee om? De gratis digitale bundelGeweldig en gewild’ vormt de ideale voedingsbodem om (verder, beter, creatiever) aan de slag te gaan. Je leest er boeiende en eerlijke verhalen van collega’s die stevig met beide voeten op de grond staan. Want ervaringen van anderen kunnen ook jou en je vrijwilligers ongetwijfeld inspireren en enthousiasmeren.

Je komt ze haast overal tegen: van de lokale erfgoedvereniging tot en met de grote(re) instellingen, van inventariseren tot publiek begeleiden. De erfgoedsector kan niet zonder vrijwilligers. Deze bundel is dan ook een mooi eerbetoon aan de talloze vrijwilligers in de erfgoedsector en de beroepskrachten die deze vrijwilligers ondersteunen.


Andere leestips

  • De vijf V's van het vrijwilligersbeleid. Stappenplan voor een succesvolle vrijwilligerswerking in je erfgoedorganisatie
  • ABC van het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector
 
Afbeelding: FARO. Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed/Silke Theuwissen