U bent hier

Studiedag Erfgoed en de 4 elementen: water

30/09/19

Studiedag Erfgoed en de 4 elementen: water

Natuur en cultuur botsen wel eens. Ook erfgoedcollecties zijn niet immuun voor de vier natuurkrachten: water, lucht, aarde en vuur. Om hierover expertise in kaart te brengen en uit te wisselen, organiseren Erfgoedlabo Leuven, FARO, het Belgische Blauwe Schildcomité en ICOMOS Vlaanderen-Brussel samen een reeks van vier studiedagen over calamiteiten en (roerend) erfgoed. De eerste studiedag is gepland op vrijdag 22 november 2019 in Kunstencentrum STUK (Leuven) en focust op erfgoed en water.

Verwacht je aan cases van experten uit binnen- en buitenland, werktafels en een panelgesprek. In de ochtend en tijdens de middag kan je kennismaken met verschillende beredderingsbedrijven op de infomarkt.

Het programma en de praktische informatie staan online op de website van Erfgoedlabo Leuven en de andere partners en in de pdf als bijlage.

Schrijf je in vóór 15 november via www.erfgoedlabo.be/registreren.
Je inschrijving is pas definitief na storting van 20 euro op rekening BE60 7340 0666 0370 met vermelding in het veld vrije mededeling: ‘400/0017/88879’ + naam deelnemer.

 

Een organisatie van Erfgoedlabo Leuven, FARO, het Belgische Blauwe Schildcomité en ICOMOS Vlaanderen-Brussel. In samenwerking met de deelraad erfgoed van de stad Leuven.

Foto: Wieringstraat onder water. Stadsarchief Leuven