U bent hier

Erkenning Potyze

14/08/18

Erkenning Potyze

Het onroerenderfgoeddepot Potyze voor de regio CO7 heeft van minister Bourgeois een erkenning gekregen als onroerenderfgoeddepot.

De erkenning houdt in dat archeologische ensembles uit de regio (Ieper, Poperinge, Zonnebeke, Vleteren, Heuvelland, Mesen en Langemark-Poelkapelle) door de eigenaar in bewaring gegeven kunnen worden aan het onroerenderfgoeddepot. Zo blijven ze goed geconserveerd voor verder onderzoek en ontsluiting. Het depot garandeert hiertoe een hoog kwaliteitsniveau, dat Onroerend Erfgoed eist om voor erkenning in aanmerking te komen. Er zijn bijvoorbeeld speciale ruimtes voor natte vondsten, voor archeologische metalen en een beveiligde wapenkamer.

Het onroerenderfgoeddepot is gesitueerd in een nieuwbouw volgens duurzame principes, die vorig jaar geopend werd. Het depot Potyze wordt gedeeld met de Erfgoedcel CO7 en de stedelijke musea van Ieper.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden tot deponering van archeologische vondsten in jouw regio? Neem dan eens een kijkje op de pagina 'Waar kan je onroerend erfgoed deponeren?' of neem voor meer informatie contact op met het Vlaams Depotnetwerk, waarin al de erkende onroerenderfgoeddepots verenigd zijn.

 

Foto: CO7