U bent hier

Draaiboek voor de inventarisatie van een kostuumcollectie

18/01/18

Draaiboek voor de inventarisatie van een kostuumcollectie

'Draaiboek voor de inventarisatie van een kostuumcollectie' door Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Resonant, Het Firmament en de Boliviaanse dans- en muziekvereniging Kantuta.

Heel wat verenigingen en organisaties hebben een mooie kostuumcollectie, maar het is vaak een uitdaging om deze in goede omstandigheden te bewaren en te beheren. Een belangrijke stap hiervoor is de opmaak van een inventaris. Dat is geen eenvoudige klus, maar het werk ongetwijfeld waard.

In het ‘Draaiboek voor de inventarisatie van een kostuumcollectie’ delen Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Resonant, Het Firmament en de Boliviaanse dans- en muziekvereniging Kantuta hun ervaringen. In 2015 sloegen deze organisaties de handen in elkaar voor een inventarisatieproject van de kostuumcollectie van Kantuta.

Het stappenplan kan volledig online geconsulteerd en gedownload worden via Google Drive, waar je ook alle sjablonen vindt waarnaar verwezen wordt in de handleiding. Je kan de handleiding ook consulteren via ISSUU. De kostuumcollectie van Kantuta kan je online bekijken via Erfgoedplus.


Beeld: Cover 'Draaiboek voor de inventarisatie van een kostuumcollectie'