U bent hier

Nieuws

30.09

Natuur en cultuur botsen wel eens. Ook erfgoedcollecties zijn niet immuun voor de vier natuurkrachten: water, lucht, aarde en vuur.

09.08

Wat houdt de job van 'behoudsmedewerker erfgoed' of 'arthandler' precies in? De gelijknamige beroepskwalificatieprofielen zijn gelanceerd en online raadpleegbaar.

25.06

Je merkt het al: er wordt deftig gesleuteld aan Depotwijzer.be. Naar aanleiding van de vijfde verjaardag werd immers beslist om de lay-out van de website op te frissen. Vooral op de startpagina...

25.06

Deze driedaagse cursus helpt je op weg om een erfgoedcollectie en de daarmee verbonden contextuele informatie te registreren, beter te benutten en in te zetten voor het behoud, het beheer en de...

27.05

Tijdens de zomer zijn er opnieuw infosessies voor de opleiding Behoudsmedewerker erfgoed bij de VSPW Bibliotheekschool in Gent en bij CVO VOLT in Leuven.

11.03

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium organiseert een derde fase van Re-Org België. Kandidaat-musea kunnen zich aanmelden tot 7 april 2019.

04.02
Design Museum Gent zoekt een voltijdse tijdelijke projectmedewerker voor een inhaaloperatie basisregistratie/datacleaning (m/v/x/).
21.01

Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking.

04.01

Van 2015 tot 2018 trok het agentschap Onroerend Erfgoed het Vlaams Depotnetwerk. De publicatie bundelt de mooie verwezenlijkingen en de toekomstperspectieven.

13.11

Het Canadian Conservation Institute publiceerde recent nieuwe richtlijnen voor de preventieve conservatie van verschillende soorten collecties.

Pagina's