U bent hier

Workshop: behoud van textiel in erfgoedcollecties

01/12/2017 - 09:30 tot 16:30

De meeste musea, heemkundige kringen en kerkfabrieken hebben voorwerpen uit textiel in hun collectie. Als we deze stukken voor lange termijn willen bewaren, moeten we ervoor zorgen dat ze goed worden behandeld en opgeborgen. De tijd, mensenhanden, ongedierte en het klimaat kunnen er namelijk voor zorgen dat het textiel verslijt, verbleekt, scheurt en zo aan waarde verliest.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het behoud van textielcollecties, zoals kledij en vlaggen. We geven duiding en praktische tips bij het manipuleren, onderhouden en bewaren van textiel. Waar mogelijk zullen we ook ter plekke met een aantal objecten als voorbeeld aan de slag gaan.

Docente: Shirin Van Eenooghe, specialiste textiel

Praktisch: Sportimonium, Trianondreef 19, 1981 Hofstade

Deelnameprijs: 15,00 euro pp (inclusief lunch)

Inschrijven*: mail naar tom.cornelissen@vlaamsbrabant.be

*In de eerste plaats richten we ons op medewerkers van musea, heemkundige kringen en kerkfabrieken en andere erfgoedspelers uit Vlaams-Brabant. Zij hebben voorrang bij inschrijving tot 17 november. Andere ge├»nteresseerden kunnen zich ook aanmelden op een wachtlijst,  waarmee we vanaf 17 november de overige vrije plaatsen opvullen. Plaatsen zijn beperkt tot 15 personen per workshop.