U bent hier

Werkbezoek tentoonstellingsproductie en museumtechnieken in Leuven | FARO Praktijk

18/06/2019 - 09:00

FARO en STEPP, het steunpunt voor productionele en technische krachten van de brede culturele sector, werken sinds 2017 samen rond een themawerking over (museale) tentoonstellingstechnieken.

Een- à tweemaal per jaar organiseren we een werkbezoek achter de schermen in musea. Daarbij focussen we ons op de productie van tentoonstellingen. Op dinsdag 18 juni brengen we een bezoek voor en achter de schermen aan Museum M in Leuven. Daar krijgen we een zicht op twee verschillende soorten producties. Enerzijds op oude kunst, anderzijds op de productie van hedendaagse kunsttentoonstellingen. Bovendien wordt het hele proces van a tot z toegelicht.   

Tijdens het bezoek komt een waaier aan thema’s aan bod, waaronder preproductie en productie, veiligheid, interactieve audiovisuele middelen, verlichting, duurzaamheid, planningstools, accrochage en complexe of bijzondere tentoonstellingstechnieken. Dit laatste thema wordt door Koen Mertens van Etoile Mechanique toegelicht.

Doelgroep: productiemedewerkers, technici, architecten en tentoonstellingscoördinatoren uit musea en andere cultuurinstellingen.
 

Programma

9.00 uur: Ontvangst 

9.30 uur: Introductie door FARO, STEPP,  Museum M

10.00 uur: Rondleiding voor en achter de schermen (depot/zalen oud en nieuw gebouw/productie en techniek/ technische zalen 

12.00 uur: Lunch

13.00 uur: Tentoonstellingsproducties in M van A tot Z (tentoonstelling oude kunst - tentoonstelling hedendaagse kunst)

15.00 uur: Koffiepauze

15.15 uur: Bijzondere tentoonstellingsproducties en -technieken (Etoile Mechanique, Moker (o.v.))

16.30 uur: Einde

Locatie: Museum M, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Prijs: 25 euro (inclusief broodjeslunch)
Deelnemers: Max. 35 deelnemers

Inschrijven kan via het formulier op de website van FARO.

Uiterste inschrijvingsdatum: 10 juni 2019