U bent hier

Voorstelling resultaten inventarisatie religieus erfgoed in Denderland

28/11/2017 - 19:00

Sinds het voorjaar van 2015 zijn meer dan twintig vrijwilligers volop in de weer met het inventariseren van het religieus erfgoed uit de regio Denderland. Wekelijks zetten zij zich in om ervoor te zorgen dat dit erfgoed in de toekomst op een correcte manier bewaard / gewaardeerd / ontsloten kan worden. Alles begint immers met een goede en zorgvuldige inventarisatie.

Hoogst de tijd dus om de resultaten van hun immense werk voor te stellen aan het publiek. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 28 november in de kerk van Erpe voor een stand van zaken van het project: kijken naar verleden, heden en de toekomst. Aansluitend worden de gedigitaliseerde stukken getoond, die op Erfgoedinzicht.be ontsloten staan. Natuurlijk worden op deze avond ook de vrijwilligers niet vergeten. Dit alles omkaderd met een fijn streepje muziek en afgesloten met een kleine receptie.
 

Praktisch

Locatie: Sint-Martinuskerk Erpe. Erpedorp 1, 9420 Erpe (Erpe-Mere).
Datum: Dinsdag 28 november om 19.00 uur
 

Partners

Het project is een samenwerking tussen Erfgoedcel Denderland en provincie Oost-Vlaanderen:

  • Provincie Oost-Vlaanderen is verantwoordelijk voor de inventarisatie roerend religieus erfgoed via de databank erfgoedinzicht.be en zorgt ook voor inhoudelijke expertise.
  • Erfgoedcel Denderland zorgt voor de lokale verankering en organisatie van een vrijwilligerswerking. De erfgoedcel werkt voor en samen met de gemeentes Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove.
  • Per parochiekerk worden andere partners betrokken, bv. de lokale kerkfabriek.

Meer informatie over het project is te vinden op http://erfgoedceldenderland.be/huidigeprojecten/religieus-erfgoed-denderland