U bent hier

Studienamiddag en panelgesprek rond archiefzorg in de beeldende kunst

18/06/2018 - 13:30

Op maandag 18 juni 2018 organiseren Archiefbank Vlaanderen, M HKA en PACKED vzw een studienamiddag en panelgesprek rond archiefzorg in de beeldende kunst. TRACKS, het traject rond archief- en collectiezorg in de kunstensector, zet in 2018 niet langer in op één groot ontmoetingsmoment voor de hele sector. In de plaats daarvan nodigen we kunstenaars en kunstenorganisaties uit op informelere en kleinschaligere ontmoetingen die kunstenbreed inzoomen op een bepaalde thematiek of die net disciplinespecifieke uitdagingen belichten.


Voorlopig programma

Tijdens het eerste gedeelte (13u30-15u10) informeren we je over recente ontwikkelingen in de wereld van beeldende kunstarchieven en inspireren we je aan de hand van twee praktijkvoorbeelden.

In het tweede gedeelte (15u30-16u50) wordt het nog praktischer en helpen we beeldende kunstenaars op weg om tot een (betere) archiefzorg te komen. In een afsluitend panelgesprek polsen we naar motivaties en frustraties in verband met archiefzorg en gaan we samen op zoek naar oplossingen.


Locatie

De bijeenkomst gaat door in M HKA in Antwerpen.


Inschrijvingen

Inschrijven kan voor beide of één van beide gedeelten. Gedetailleerdere info over het concrete programma en de mogelijkheid tot (gratis) inschrijven volgen binnenkort. Wie daar persoonlijk van op de hoogte wil worden gehouden, kan dat laten weten aan bart@packed.be.