U bent hier

Future Proof. Vorm mee de archivaris van de toekomst!

07/05/2018 - 09:30

De master na master opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer denkt volgend jaar na over een aanpassing van haar lessenpakket. Een oefening waarbij de opleiding ook graag haar alumni betrekt. Daarom staat de studievoormiddag Future Proof. Vorm mee de archivaris van de toekomst in het licht van de vakinhouden die in de vernieuwde archiefopleiding aan bod zouden moeten komen.

Daarbij laten ze het woord aan jullie. Vind je al langer dat er meer aandacht moet komen voor IT-onderwerpen zoals shellscripting of blockchain, of ben je net van mening dat traditionele vaardigheden zoals inventariseren of catalogeren opnieuw meer naar de voorgrond moeten treden? Moet een archivaris kaas gegeten hebben van didactiek, Prince II project management of … onderhandelingstechnieken?

Grijp nu je kans en laat je mening horen. Via de formule van de elevator pitch krijgen sprekers drie minuten om het publiek te overtuigen van een concrete vakinhoud of problematiek die naar hun mening meer aandacht verdient in de archiefopleiding.

Dien je idee voor een pitch in via dit formulier. De geselecteerde inzendingen worden gepresenteerd op de studievoormiddag.

Ideeën inzenden kan tot en met 5 februari.
 

Ontwerp van programma

9.30 uur: Onthaal

10.00 uur: Voorstelling hervorming archiefopleiding

10.30 uur: Elevator pitches

11.30 uur: Pauze

11.50 uur: Plenaire bespreking en wrap up