U bent hier

Erfgoeddag 2017 Vlaanderen en Brussel - Thema 'Zorg'

23/04/2017 - 09:00
Op zondag 23 april 2017 zwaaien zo'n 600 erfgoedinstellingen en organisaties uit de zorgsector hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 800 gratis activiteiten rond het thema Zorg.
 
'Zorg', dat is bruggen slaan tussen de erfgoed- en de zorgsector, maar ook de geschiedenis en het erfgoed van de zorgsector wordt in de kijker gezet. En uiteraard mag met dit thema de cultureel-erfgoedzorg niet vergeten worden. Welke zorg heeft ons cultureel erfgoed nodig en waarom? Hoe gaan erfgoedorganisaties en verenigingen met deze zorg om? Op Erfgoeddag krijgt het publiek een exclusieve kijk achter de schermen en een antwoord op wat bewaren erfgoedinstellingen en, vooral, hoe en waarom doen ze dat. Dit (voor het publiek) grotendeels onzichtbare, back office werk, vraagt de nodige kennis, tijd, personeel en middelen. Tijdens deze editie wordt het belang van dit alles extra in de kijker gezet.
 
Het programma vindt u op www.erfgoeddag.be. Bent u bijzonder geïnteresseerd in erfgoeddepots en het werk achter de schermen, dan kan u via de kaart specifiek zoeken op activiteiten met een focus op cultureel-erfgoedzorg. Met de gratis ErfgoedApp, die u kan downloaden via www.erfgoedapp.be, kan u het programma digitaal met u meenemen.