U bent hier

Calamiteitenplan of intern noodplan?

23/10/2017 - 09:30 tot 20/11/2017 - 12:30

Het ergste wat een behoudsmedewerker kan overkomen is dat zijn hele collectie vernield wordt. Maar ook minder grote rampen kunnen ernstige schade toebrengen. Toch kunnen we heel wat calamiteiten voorkomen door gewoon even het logische verstand te laten spreken. En de ernst van de schade kan fel beperkt worden door bepaalde rampen te voorzien. Een goed uitgewerkt protocol, een rampenplan, veiligheidsmaatregelen ... zouden in elke instelling aanwezig moeten zijn en regelmatig een update krijgen.
Met praktijkvoorbeelden en concrete opdrachten gaan we op zoek naar een goede leidraad om een calamiteitenplan op te maken. Alle mogelijke beschadigingen komen aan bod, maar de meeste aandacht gaat uit naar de wettelijk bepaalde minimumvoorschriften.
 

Inhoud

  • risicoanalyse
  • interventiedossier
  • preventiemaatregelen
  • brandpreventie volgens KB van 2014

Ervaring in de sector is vereist.Evaluatie

Aan het einde van de lessenreeks krijg je een bewijs van deelname. Als je slaagt voor de eindopdracht, ontvang je een deelcertificaat. Deze proef is niet verplicht en zal worden toegelicht door de docent tijdens de eerste les.
 

Praktisch

Lesdata/lesmoment

3 maandagen: 23/10/17 - 06/11/17, telkens van 9u30 tot 17u, en 20/11/2017 van 9u30 tot 12u30.

Opleider(s)

Wouter Lammens, Miquel Bauters

Kostprijs
€170

De betaling moet in orde zijn tegen de start van de opleiding, of ten minste verzekerd door een bestelbon.
In al onze prijzen zijn koffie en teksten begrepen.

Inschrijven

Je kan inschrijven tot 14 dagen voor de start van een opleiding via het secretariaat van de Bibliotheekschool en via het online aanmeldingsformulier. Voor de meeste cursussen is het aantal plaatsen beperkt. Wacht dus niet te lang.