U bent hier

Bij de archivaris op schoot: Stadsarchief Brugge

02/06/2017 - 10:00

Bent u benieuwd wat er zoal achter de schermen gebeurt bij een van de belangrijkste stadsarchieven van Europa? Breng dan samen met FAAD een bezoek aan het Stadsarchief van Brugge. De oudste archiefbestanden zoals de stadsrekeningen, politieke oorkonden en stadscartularia gaan terug tot 1280. Samen met o.m. het archief van het Spaans Consulaat, de koopmansboeken van enkele middeleeuwse wisselaars en de ambachtsarchieven vormt dit een erfgoedcollectie van internationaal belang.

Sinds de verhuis in 1988 naar het huidig onderkomen (voormalig Landhuis van het Brugse Vrije op de Burg) wordt volop ingezet op de ontsluiting van de archiefbestanden en collecties via digitalisering en erfgoedwebsites voor een ruim publiek. Daarnaast worden op regelmatige tijdstippen belangrijke tentoonstellingen georganiseerd. Een dynamische vriendenkring (Levend Archief vzw) met bijna 400 leden, levert ook de dertig vrijwilligers die actief meehelpen aan de ontsluiting van de archiefbestanden.

Tijdens het bezoek is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. De moeite waard dus, zowel voor beginnende archivarissen als voor de meer ervaren collega's.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 20, snel zijn is dus de boodschap!

Locatie: Stadsarchief Brugge, Burg 11, Brugge
Tijdstip: 10.00 - 12.30 uur
Prijs: Gratis
Max. 20 deelnemers

Inschrijven kan online.

Organisatie: FAAD