U bent hier

Het sociale depot

Het sociale depot

Wanneer je de collectie en het werk achter de schermen wil laten zien, kom je vandaag de dag al snel uit bij sociale media als Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram enz. Die zijn erg nuttig om het publiek de collectie en het werk achter de schermen te tonen zonder dat het in de weg loopt of schade berokkent.

kanalen sociale media

Sociale media zijn gratis, ze geven je een eigentijds imago, je bereikt er een breed publiek mee, je kunt er kort op de bal spelen en er zijn tal van mogelijkheden. Er is wellicht iemand in je organisatie of vereniging die bijvoorbeeld al 'op Facebook zit' en de klus kan klaren.

Een wondermiddel dus? De vele voordelen en mogeijkheden zijn in elk geval niet gelogen. Een aantal erfgoedinstellingen zette al leuke sociale media-projecten op. Toch is nuancering op haar plaats. Zoals steeds geldt: als je het wil doen, doe het dan goed en steek er anders geen kostbare tijd in. De keuze om 'sociaal te gaan' heeft een weerslag op je visie, organisatie, medewerkers, communicatie… Sociale media staan niet los van de rest. Hieronder stellen we belangrijke vragen om bij stil te staan. We geven ook inspirerende praktijkvoorbeelden, al dan niet in verband met het depot.

Laatst gewijzigd op 02/11/2014