U bent hier

Wat is depotwijzer.be?

Wat is depotwijzer.be?

DEPOTWIJZER.be is een portaalwebsite die informatie en inzicht biedt over depotbeheer, depotpraktijk en depotbeleid in Vlaanderen en Brussel. Deze website is het resultaat van een samenwerking tussen de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Ontstaan

De eerste plannen voor DEPOTWIJZER.be zien het licht in 2011; de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)  zijn het eens om de regierol voor een regionaal depotbeleid verder uit te werken. In plaats van de erfgoedsector in gespreide slagorde te informeren, groeit de idee om in de respectieve provincies en gewest het erfgoedconsulentschap te versterken met een gezamenlijke ‘digitale depotconsulent’.

Uiteindelijk heeft ieder regionaal depotbeleid een optimale bewaring van ons gemeenschappelijk erfgoed voor ogen. Daarom zijn de (ver)bouw(ing) & inrichting van de fysieke bewaarplaatsen zo belangrijk. Daarom heeft ieder depot baat bij een performant collectiebeheer. En daarom is de organisatie en logistiek van het depot zo essentieel.

DEPOTWIJZER.be wordt zo een soort digitale assistent van de depotconsulenten en voor de collectiehouders en –beheerders.

Lancering

DEPOTWIJZER.be is sinds 8 november 2013 online. 

Laatst gewijzigd op 05/11/2013