U bent hier

Zorgen voor morgen? Duurzaam beheer van religieus erfgoed (Gent)

26/04/2017 - 09:00

Op 25 en 26 april 2017 neemt het CRKC u al voor de derde keer mee in de veelzijdige wereld van religieus erfgoed. Onder de brede noemer 'Duurzaam beheer' geeft CRKC actuele informatie over het proces en de implementatie van de kerkenbeleidsplannen. Wat hebben we geleerd en hoe moeten kerkbesturen en gemeenten verder?

In aanwezigheid van de kerkelijke en burgerlijke overheden schetst CRKC een algemeen beeld van de situatie en geeft het inspirerende praktijkvoorbeelden. Ook de praktische aspecten van het beheer bij valorisatie, medegebruik en nevenbestemming komen aan bod. Kortom, 'Zorgen voor morgen' reikt Vlaamse kerkbesturen en alle andere zorgdragers van religieus erfgoed bouwstenen aan om de toekomst van het roerend, onroerend en immaterieel religieus erfgoed te verzekeren.

De studiedag vindt twee keer plaats, op 25 april in Antwerpen en op 26 april in Gent, telkens op een boeiende religieus erfgoedlocatie. Meer details en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van het CRKC.